kay heeft genoten.

kay heeft genoten.

Afgelopen vrijdag was het dan zover, de Knoeveldag van Kay en zijn broertje Cas. Een dag die al enkele maanden rood omcirkeld was op onze kalender. Maar wat ging er deze dag allemaal gebeuren? Het enige wat we wisten was dat we naar hotel Van der Valk in Maastricht moesten waar we zouden beginnen met een heerlijk ontbijt.
Eenmaal aangekomen bij het hotel werden we ontvangen door Ine, Esther en Harrie. Aansluitend genoten we van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet, waarbij ons als ouders werd verteld dat wij deze dag het niet voor het zeggen (tot op bepaalde hoogte uiteraard). Kay en Cas genoten o.a. van de heerlijke pannenkoeken en poffertjes (al dan niet met poedersuiker of Nutella). Zo’n ontbijt krijg je tenslotte niet elke dag. Eenmaal de buikjes rond was het tijd om naar de eerstvolgende activiteit te gaan. Niet wetende wat ons deze dag te wachten stond stapten we in het busje van Stichting de Knoevel en lieten we ons verrassen waar we naartoe gebracht werden. Na een korte rit reden we de parkeerplaats op van Visser Chocolade. Hier kregen we een rondleiding van Ruud door de productie en vertelde hij heel veel over chocolade. Ook mochten we als een heuse chocolatier aan de slag en ondertussen ook snoepen van de chocolade. Ondertussen werd het ook weer langzaam tijd om te gaan lunchen. Maar bij aankomst bij Roberto van Da Roberto moest de lunch bereid worden. Kay en Cas kregen beiden een koksmuts met hun naam erop en mochten ze de pizza’s gaan beleggen met alles erop wat ze maar lekker vonden. Eenmaal uit de oven konden we smikkelen van deze overheerlijke pizza’s. Het was dat Kay en Cas nog te jong zijn, maar anders konden ze al bij Roberto gaan werken. Wie wil er nu niet personeel indienst die een 10 op hun pizzadiploma hebben staan. Aangezien we nog iets aan de vroege kant waren voor de volgende activiteit maakten we nog even een tussenstop bij de Dwaze herder. Hier konden Kay en Cas even lekker wat energie kwijt.Toen het tijd was stapten we weer in het busje en vertrokken we naar de volgende activiteit. Aan de voet van de Sint Pietersberg stapten we uit bij Ponnyclub Maastricht. Kay had nog nooit paard/pony gereden dus dit was toch een beetje spannend. Allereerst ging hij samen Met Zoe de wei in om een pony uit te zoeken. Eenmaal bij Auni aangekomen werd er rustig kennis gemaakt en werd Auni eerst geborsteld. Daarna kreeg Kay de helm op en mocht hij op Auni gaan zitten om onder begeleiding van Zoe een stukje te gaan rijden. Waar het eerst nog spannend was maakte al snel plaats voor ontspanning en genoot hij van de wandeling. Of het nog niet op kon stond er nog een verrassing op het programma. Na een korte rit door Maastricht stopten we bij de brandweerkazerne bij de Noorderbrug. De 2 stuiterballetjes liepen met grote ogen de kazerne binnen waar we een heuse rondleiding kregen door de kazerne. Hun ogen werden nog wat groter toen ze in de ladderwagen mee mochten rijden om te kijken hoe hoog de ladder was als deze helemaal was uitgeschoven. Ook mochten ze ervaren hoe het was om de jas en helm aan en op te hebben. Het geluk kon maar niet op deze dag, want als je denkt dat deze dag toch echt tot einde gekomen is dan was er nog een allerlaatste verrassing. De dag werd afgesloten zoals deze ook begon met eten. We reden naar de Gouden Lepel om daar te genieten van alle heerlijke gerechten.
Dat het een lange, intensieve maar o zo geslaagde dag was bleek al snel op de terugweg naar Maastricht en naar huis. Voldaan en uitgeput vielen ze 1 voor 1 in slaap.

Graag willen we ook langs deze weg iedereen bedanken die deze dag heeft mogelijk gemaakt. Allereerst natuurlijk Susanne (peettante van Kay), want zonder haar aanmelding was deze dag niet mogelijk geweest. Uiteraard Stichting de Knoevel (samen met alle sponsoren) en in het bijzonder de drie vrijwilligers die ons de hele dag begeleid en mooie foto’s gemaakt hebben: Esther, Ine en Harrie. Maar ook alle bedrijven/organisaties waar we welkom waren: Van der Valk Maastricht, Visser Chocolade, Da Roberto, Ponnyclub Maastricht, Brandweer Zuid Limburg en de Gouden Lepel.

Nogmaals ontzettend bedankt voor de knoeveldag van Kay! Kay, Cas en ook wij als ouders hebben ontzettend genoten.

Met vriendelijke groet,
Kay, Cas, Diana en Roland

genoten bij disney parijs.
Luca in de watten gelegd.