Met Nox op stap.

Met Nox op stap.

Na 1 keer moeten uitstellen was woensdag 21 februari dan eindelijk de dag aangebroken van de Knoeveldag voor Nox. Het enige dat hij en zijn 2 broers wisten was dat er een verrassing was vandaag…

Rond de middag zijn we naar Maastricht gereden en konden de boys proberen te raden wat de bedoeling was. We parkeerden voor een pizzaria, wat zou gaan gebeuren? Binnen werden we hartelijk ontvangen door Harrie en Eddy van Stichting de Knoevel en pizza-meester Roberto van restaurant da Roberto.
Onder het genot van door Roberto gemaakt antipasto werd duidelijk voor de kids wat ging gebeuren: zelf hun eigen pizza maken! Geheel in stijl met koksmuts werden met hulp van Roberto de pizza’s belegd en gebakken. Daarna konden ze zelf proeven van hun eigen gerecht. En wat niet opging mocht mee naar huis. Als laatste kregen ze alledrie een echt diploma!

Vervolgens klommen we in de Knoevelbus voor de volgende verrassing. Niemand wist waar we naartoe gingen. Na een korte rit kwamen we op de eindbestemming aan: de dierentuin! Precies waar Nox dol op is “lekker eten” en “dieren”. In de dierentuin konden we rustig alle dieren bekijken. Hele enge roofvogels, mega grote giraffen, grappige aapjes en ook Nox zijn lievelingsdier: de panda. Bij het pandaverblijf konden we ver weg in de bomen 2 rode panda’s zien zitten. Net toen we aankwamen klom er 1 uit de boom en kwam heel dichtbij ons lopen. Wat een speciaal moment, zo dichtbij. Echt een droom die uitkwam! Na een korte pauze gingen we terug naar de uitgang .

Eenmaal in de bus leek de mooie dag ten einde en vertrokken we. Echter stopten we onderweg opeens bij restaurant de Gouden Lepel. Daar konden we echt uit elk denkbaar gerecht kiezen. Iedereen heeft dus zijn buikje rond kunnen eten en drinken. Een hele fijne afsluiter van deze prachtige dag.

We willen iedereen die deze dag heeft mogelijk gemaakt heel hartelijk bedanken!
Groetjes Lennert, Kim, Sam, Fil en Nox

Luca in de watten gelegd.
Chocolade, pizza en golfen