knoeveldag liam

knoeveldag liam

28 December was het dan zover.. Liam zijn knoeveldag! Hij had de dagen afgeteld en was super benieuwd wat we zouden gaan doen.
Grote broer Kaj ging natuurlijk ook mee en had er ook super veel zin in! Kleine broer Roan van net 1 jaar bleef thuis bij opa en oma zodat papa en mama alle aandacht vrij hadden voor Liam en Kaj.
Om half 9 moesten we bij Van der Valk zijn in Maastricht voor een uitgebreid ontbijt. Eddy en Ragnhild stonden ons al op te wachten. Even op de foto bij de mooie kerstbomen en toen gaan eten. Wat was er veel keus! Chocoladeliefhebber Liam deed overal chocoladevlokken overheen en smulde van zijn ontbijt. Nadat iedereen lekker gegeten had gingen we op weg naar de 1e activiteit, spannend! We mochten allemaal plaats nemen in de knoevel bus en we reden richting Schimmert. We stopten voor een echte chocoladefabriek. Eenmaal binnen moesten we eerst speciale kledij aandoen om de chocoladefabriek in te gaan. Het was super leuk en interessant om alle mensen aan het werk te zien met alle chocolade. Ze maakten bonbons en grote chocolade paashazen en er was zelfs een robot aan het werk! Wij werden ook aan het werk gezet en mochten chocolade beren versieren met allerlei lekkers en we mochten figuren van chocolade maken. Wij werden hierbij super leuk begeleid door een chocolatier en konden alles vragen over chocolade. Natuurlijk werd er tussendoor flink gesnoept van al het lekkers. We kregen ook nog een rondleiding door de fabriek en de jongens keken hun ogen uit. Toen we klaar waren mochten we alle gemaakte chocolade mee naar huis nemen.
Daarna gingen we terug in de bus en reden we naar het centrum van Maastricht voor te lunchen in een leuke broodjeszaak. Maar de jongens hadden zoveel chocolade gehad dat ze nog geen honger hadden en dus namen ze alleen iets te drinken en namen we iets te eten mee voor later die middag. We liepen terug naar de bus en gingen weer op weg. We reden naar de lage frontweg en moesten even zoeken naar een parkeerplaats. Toen liepen we naar een gebouw waar ze zo te zien escaperooms hebben. Bij binnenkomst zagen we dat er ook een lego kamer was, the brickroom genaamd. Liam is een mega lego fanaat dus dat was een hele leuke verrassing! We mochten met z’n allen de brickroom in en werden begeleid door the brickmaster, een hele aardige jongeman. De hele kamer was gevuld met lego en legospullen dus we keken onze ogen uit. Toen gingen we allemaal challenges doen met elkaar Er werden robots en huizen gebouwd en uiteindelijk werd Liam door de brickmaster tot winnaar gekroond en kreeg hij een echte lego trofee. Ze mochten beide een zakje lego uitzoeken en Liam kreeg ook nog eens een super coole legolamp cadeau! Die lamp staat nu natuurlijk op zijn kamer als nachtlampje.
Na deze activiteit aten we even snel een broodje en gingen we weer terug naar de bus. Liam kon bijna niet geloven dat we nóg iets gingen doen. We reden weer richting centrum en parkeerde vlakbij het station. We liepen naar de Wyckerbrugstraat en liepen daar een gamehal binnen. Kaj en Liam waren heel blij want zij houden allebei van gamen! Ze kregen beide een pasje waarmee ze 1.5 uur lang alle spellen konden spelen. Er waren super veel verschillende spellen te doen en de jongens, (en papa en mama ook) hadden veel plezier.
na afloop mochten ze iets uitzoeken met de verdiende punten. We liepen terug naar de bus in het donker en tussen de gezellige kerstlichtjes. We gingen op weg naar de laatste activiteit. Het was niet lang rijden naar restaurant da Roberto. Een italiaans restaurant, waar de jongens beide erg van houden! We hadden best wel honger gekregen van al dat gamen en de pizza’s smaakte daardoor extra lekker! We proosten met een lekker drankje op de leuke dag, het was een fijne afsluiter. Liam kreeg niet alles op en nam zijn pizza grotendeels mee naar huis. We werden weer afgezet bij van der Valk en namen afscheid van Eddy en Ragnhild. Helemaal moe en voldaan reden we terug naar huis en Kaj en Liam hebben die nacht heerlijk geslapen.

Tijdens de gehele dag werden wij super leuk begeleid door Eddy en Ragnhild, zij hadden de hele dag voor ons georganiseerd waarvoor onze grote complimenten! Zij hadden geen betere activiteiten voor Liam en ons gezin kunnen bedenken. Ook hebben zij deze dag veel foto’s gemaakt, hele waardevolle herinneringen.
Liam heeft de dag van zijn leven gehad en wij weten zeker dat hij deze dag nooit meer zal vergeten.
Bedankt Stichting Knoevel

de dino's van Mylan
Verwendag safwan