Verwendag safwan

Verwendag safwan

Eindelijk was het dan zover, de verwendag, de kinderen waren nog nooit zo snel met opstaan en zich klaarmaken, bang dat ze te laat zouden komen.
Om 08.30 moesten we bij Hotel van der Valk zijn om lekker te ontbijten. Anja en Ron stonden ons al op te wachten. Samen zijn we naar binnen gelopen en werd ons de tafel aangewezen. De kinderen vonden het geweldig dat ze zelf hun ontbijt mochten uitzoeken. Safwan was zo enthousiast dat de hagelslag al in het rond vloog. Hij vond het zo spannend.
Op een gegeven moment kwamen 2 medewerkers met ballonen en kleine cadeaus aanlopen. Er was een tafel speciaal voor ons gedekt maar we waren naar de verkeerde tafel gebracht. Hier moesten we allemaal wel erg om lachen. De ballonnen en vooral de tucan vonden ze erg leuk. Deze kreeg van Layana al gelijk een mooie naam, Tuci.
Na het ontbijt was het zover om met het busje naar de grote verrassing te gaan. Alle drie zaten ze achterin en konden niet wachten om de verrassing te zien. Het was een flink stuk rijden. Van een beetje zon naar spookstad leek het wel (veel mist).
Op een geven moment had Safwan in de gaten waar we naartoe gingen, de Efteling. Ze konden niet wachten.
Nadat het busje geparkeerd was en alles uitgeladen, konden we naar binnen gaan. We zijn gestart bij het sprookjesbos. Helemaal ontspannen hebben we alle sprookjes bekeken en beluisterd. Vooral de put van vrouw Holle was erg interessant. Daarna was Symbolica aan de beurt. Wat een ondeugende pardoes, de kinderen vonden hem erg grappig en de magische wereld geweldig en heel mooi.
Van het vele lopen kreeg iedereen toch wel erge honger, tijd voor de lunch. We zijn gestopt om wat frites te eten en een snackje.
Na de lunch konden we weer met een volle buik verder. Het was tijd voor de Fata morgana. Anja was nog nooit in de Fata Morgana geweest na al die keren in de Efteling. Voor alles is een eerste keer.
De Carnaval was dicht maar in plaats daarvan zijn we gaan kijken bij de warme winter weide. Opwarmen bij de vuurkorf. Even een korte break want we hadden toch al aardig wat gelopen. Ze wilden op de foto samen met pardoes maar helaas liepen we hem net mis.
Onderweg naar de Droomvlucht zagen we een grote sneeuwbol. Ja, daar wilden ze ook wel heel graag in.
Als laatste dan de droomvlucht. Wat was die weer mooi. Toen we weer buiten kwamen startte het net met regenen. Tijd om terug naar het busje te gaan om onze dag af te sluiten bij een Italiaans restaurant. De rit terug was erg lang door de file maar wat werden we gastvrij ontvangen door Da Roberto.
Allemaal een heerlijke pizza gegeten.
De tijd vliegt om als het leuk is, maar aan alles komt een eind. Tijd om afscheid te nemen, dikke knuffels van de kinderen, en zelf naar huis te rijden om daar nog na te genieten van het heerlijke verwendagje.
Anja en Ron (Stichting de Knoevel) bedankt voor het bezorgen van een geweldige dag!
Heel veel liefs.

knoeveldag liam
denli en sterre in de efteling.