Met de luchtballon !

Met de luchtballon !

Eindelijk was het zover; op 21 juli 2023 mochten wij iets van onze bucketlist afstrepen, een droom voor ons gezin: een ballonvaart. Deze droom ging al langer door ons gezin als iets dat we enorm graag wilde beleven. Na overleg met stichting Ballon de Blauwe Vogel en stichting de Knoevel mochten wij met ondersteuning van de safe seat een prachtige vaart maken boven Maastricht en vele andere dorpen.
We leefden naar 21 juli toe met veel plezier, maar toch ook wel veel zenuwen. Toch wel spannend zo’n ballonvaart. Aangezien we geen verstand hebben van weeromstandigheden in combinatie met een ballonvaart was het voor ons afwachten of het door zou kunnen gaan. Het weer was de afgelopen periode niet onze beste vriend. Op 21 juli kregen we rond 12:00 groen licht, de vaart ging door. Verzamelen om 19:15 op het veld bij de Rondostraat in Maastricht. We waren enthousiast en gespannen veel te vroeg en zagen één voor één de nodige personen aankomen. Twee ballonnen zouden opstijgen vanaf het veld; we moesten wel nog even wachten vanwege windvlagen, maar over enige tijd zou de wind rustiger worden en de hemel opklaren. Met enig ongeloof vanwege de grauwe hemel wachtten we rustig af en ondersteunden wij als gezin het opbouwen van de ballon. Na enige tijd keken we naar boven; alleen maar blauwe lucht en een stralende zon. Rond 20:40 was het dan zover, we moesten de mand in. Enkele ogenblikken later leek Maastricht meer op Madurodam; prachtig. Ongelofelijk hoe snel zo’n ballon stijgt en hoe klein alles wordt; ook fantastisch om te zien hoe bebouwing zorgvuldig en doordacht gebouwd is alle jaren. We mochten ook nog even van het drukke Vrijthof genieten aangezien André Rieu zou optreden; je kunt het enthousiasme van de mensen op het Vrijthof horen, ondanks de hoogte. De vaart verliep rustig en de stad maakte plaats voor bos en weilanden. Wat wonen we toch in een mooie provincie. We hebben door de verschillende hoogtes van alles kunnen zien, wat een beleving. Na iets minder dan een uur zijn we heel rustig en veilig geland in Slenaken. Na het opruimen van de ballon hebben we naar een mooi verhaal van een van de crewleden mogen luisteren en met champagne en lekkere drankjes zijn we benoemd tot Aeronaut met een prachtig certificaat.
Onze bucketlist is weer een item minder en dit dankzij de hulp van Stichting de Knoevel en Stichting Ballon de Blauwe Vogel. Wij zijn jullie enorm dankbaar en zullen dit nooit vergeten.

Familie Dorregeest

De sint komt aan in Maastricht.
knoeveldag fenne