elina is gek op dino’s.

elina is gek op dino’s.

Woensdag 5 april was het de Knoeveldag van Elina, samen met haar vriendin Emma mocht we genieten van een prachtige dag.

Om 8.30 uur werden we verwacht bij Van der Valk in Maastricht, Anja stond ons al op te wachten terwijl Harrie de bus ging parkeren. In de hal aangekomen stond de Knoeveldag van Elina al aangegeven op het bord, door naar de ontbijtzaal we namen plaats aan een tafel gereserveerd voor ons gezelschap en versiert met ballonnen. Hier genoten we samen van een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt werden wij, ouders en Emma, verzocht om even in de hal te wachten en Elina moest even mee naar de bus…..Wat gingen ze daar toch doen?? Even later kwamen ze samen met de bus voorrijden en Elina stapte uit met een smile van oor tot oor. In de achterbak van de bus lag namelijk een super grote dinosaurus-knuffel, genaamd Dina (1,70 hoog). En als er eentje gek is op dino’s dan is het Elina wel.

Allemaal instappen en klaar voor vertrek naar de bestemming onbekend. Na een korte rit kwamen we aan in Geverik…Geen idee natuurlijk wat ons te wachten stond, maar we werden onthaald door een ontzettend vriendelijke man, Jo. Jo is kunstenaar en daar mochten we mergelblokken bewerken. Een leuke en creatieve workshop volgde. Elina maakte een dino en Emma een paashaas. Papa en mama deden natuurlijk ook mee.

Na deze leuke workshop werd de weg vervolgd naar een heerlijk Italiaans restaurant, Da Roberto. Wederom een hele vriendelijke warme man stond ons op te wachten. Hier gingen de dames Pizza maken, met een schort en eigen koksmuts. We hebben er heerlijk geluncht met allerlei lekkere pasta’s en pizza’s. Na het eten ontvingen de dames een echt Pizza-diploma. We namen afscheid van deze lieve mensen en vervolgde onze weg.

Na een leuk ritje door de binnenstad en wij ons afvroegen waar we heen gingen, kwamen we aan bij het Natuur historisch museum. Hier kregen we een rondleiding door het dinosaurus gedeelte en werden er heuse fossielen gezocht met behulp van een Microscoop. Ook mochten we een kijkje nemen in één van de archieven, hier mag komt normaal alleen personeel.

Er was nog wat tijd over en overlegde samen om nog even een fotoshoot te doen met Dina bij de Enci-groeve. Dit is de plek waar ze ook de mosasaurus hadden opgegraven. Het terras zat goed vol met dit heerlijke weer en hadden met onze Dina veel bekijks. Nog even wat drinken op het terras voordat we door gingen naar onze laatste bestemming.
Samen een hapje eten bij de Gouden Lepel in Geleen, hier proostten we op een heerlijk geslaagde dag.

Moe maar zeer voldaan gingen we naar huis, Dina werd thuis gebracht door Harrie en Anja…Die paste namelijk niet in de auto

Harrie en Anja super bedankt voor deze geweldige dag
Jo bedankt voor het beschikbaar stellen van je ruimte en materialen en je hulp
Da Roberto bedankt voor je gastvrijheid en het lekker eten

Elina heeft er super van genoten

Namens Elina, Emma, Lyberis en Rianda
Dankjewel voor alles

❤️
knoevldag Jayden