knoeveldag Luca

knoeveldag Luca

Knoeveldag Luca, geschreven door mama Janneke,

Om 8 uur op dinsdag ochtend werd er op de deur geklopt en daar waren Harrie en Ron. Luca even van te voren uitgelegd dat hij vandaag niet naar school ging maar dat vandaag om hem zou gaan en dat er een hoop verassingen zouden gebeuren vandaag. Hij begreep er niks van maar zouden het allemaal op ons af laten komen. Luca Johan Mama, Harrie en Ron stapte in het busje naar onze eerste verassing locatie. We stopte bij Van der Valk hotel in Maastricht waar we uitgebreid mochten ontbijten en dat heeft Luca ook zeer zeker gedaan. Wat heeft het ons allemaal gesmaakt! Na ons heerlijke ontbijt stappen we weer met zijn alle in het busje en laten wij ons naar de volgende locatie brengen.

We rijden op een bedrijven terrein, we kijken om ons heen maar snappen er niks van, wat zou hier nu zijn? Dan spot Luca een showroom met allemaal coole auto’s en zijn ogen lichten op en krijgt een big smile op zijn gezicht. Hij lijkt dicht te zijn dus lopen we buiten langs de showroom om een beetje naar binnen te gluren naar alle sjieke auto’s die daar staan. Ferrari, porsche noem maar op! Een auto stopt bij de garage, de eigenaar, Edward stapt uit en we mogen naar binnen om alles van dichtbij te zien. We lopen beneden ons rondje om vervolgens naar boven te lopen. Daar krijgt Luca nog een grotere lach op zijn gezicht want daar staat een hele gave zwarte Lamborgini! Luca loopt nog net niet te kwijlen. Dan wordt Luca gevraagd in welke hij wel eens een ritje wilde maken en die keuze had hij gauw gemaakt. De Lambo natuurlijk zoals Luca hem noemde! Die blik in zijn ogen! Hij zei meteen dat dit een droom was die uitkwam. Dat is toch het mooiste wat je kunt horen. Eenmaal ingestapt in de lambo, eerst uit de showroom komen en daarna was het volgens Luca alleen maar snelheid. Met 200 over de snelweg. Wat vond hij het geweldig dat hij zo snel ging. Na het ritje met de Lambo weer terug naar de showroom. Daar mocht hij nog een auto uitkiezen en daarmee zou hij naar onze volgende verassing locatie worden gebracht. Luca koos voor de Ferrari die naast de Lambo stond. Wat was dat genieten! Priv√© chauffeur die ook nog een bekend coureur is en dan worden ook nog meerijden in een Ferrari! Hij kreeg ook nog een mooie pet van Team Racearts die Luca met heel veel trots elke dag draagt!!

Onze volgende locatie was Visser Chocolade en daar kregen we een chocolade workshop. Eerst werden we verwend met heerlijke chocolade en wat te drinken. Daarna was het tijd om onze haarnetjes en schorten aan te trekken. We kregen een korte uit leg hoe het in zijn werk ging allemaal. Daarna mochten we chocolade beertjes gaan versieren met allemaal lekkers. Waar tussendoor ook lekker van gesnoept werd. Luca mocht ook nog 2 mallen vullen. Een grote sinterklaas en een kleine. En dat deed hij helemaal geweldig. Alles werd netjes voor ons ingepakt en we mochten het mee naar huis nemen zodat we thuis ook nog lekker konden snoepen.
Nadat we hier afscheid hadden genomen stapte we weer met zijn alle in het busje en lieten we ons weer brengen naar de volgende locatie.

Harrie en Ron vertelde ons dat ze honger hadden en dat we friet met mosterd gingen eten 😉 We kwamen aan in Maastricht en hadden al gauw door dat het zeker geen frieten met mosterd zouden worden. We stapte naar binnen bij Da Roberto Scharn een pizzeria. Daar werden we hartelijke ontvangen door Miranda. Luca vertelde vol trots wat hij al allemaal gedaan had vandaag. Nu in de pizzeria mocht Luca onze chef zijn. Hij kreeg een koksmuts op en een schort. Een schrijf blokje met pen om vervolgens onze bestellingen op de te nemen. In totaal 3 pizza’s. Als je chef bent moet je natuurlijk ook alle pizza’s zelf bereiden. Goed opletten wat op welke pizza moet. En wat heeft hij dat super gedaan! Voor dat we het wisten waren de pizza’s al klaar en konden we gaan smullen! En oh wat waren ze heerlijk, beste pizza ooit! Toen kreeg Luca een pizza diploma waar een dikke 10 op stond. En trots dat hij was. Toen het was het tijd om af te rekenen en dat moest Luca natuurlijk ook doen. Kreeg Luca ook nog 5 euro fooi omdat de pizza’s zo lekker waren. We namen afscheid van Miranda en stapte weer in het busje.

We reden richting Marina Maastricht, parkeerde daar het busje en liepen langs het water, bruggetje over en op de steiger,we stoppen bij de boot van de politie. Dan vertellen Harrie en Ron dat Luca mee mag varen met de politie van Maastricht. Zijn ogen beginnen te stralen en alweer is daar die big smile. We zien een politieauto stoppen en daar stappen Pat en Sander uit. Ze komen naar de boot en ze beginnen hem klaar te maken, reddingsvesten om en plaats nemen in de boot. Pat en Sander hebben Luca echt een ervaring gegeven die hij niet gauw zal vergeten. Hij mocht zelfs de boot sturen. Pat vond het zo knap van hem dat hij dacht dat Luca dat al vaker gedaan had. Dat was een heel mooi compliment voor Luca. Hij heeft zo genoten op het water en dat met politie erbij was voor hem fantastisch. Omdat de politie nog oefeningen moest doen was het tijd om uit te stappen. We gingen nog even met zijn alle op de foto en Luca kreeg ook nog een politie zaklamp en pen met lampje. Hij heeft die dag een aantal keren gezegd dat het de mooiste dag ooit was en dat zijn dromen allemaal uitkwamen. Ook dit was er een van.

Het was tijd om even wat te drinken en we zijn dat gaan doen bij de St pietersberg in Maastricht waar je een heel mooi uitzicht hebt. Luca kon daar even lekker rond rennen en zijn energie een beetje kwijt.

We stappen weer met z’n alle in het busje. Harrie verteld dat we even bij de winkel moeten stoppen want hij heeft eieren nodig voor morgen. 😋Geen probleem wij gaan wel mee. We parkeren het busje weer en lopen een winkelcentrum in. We lopen langs de supermarkt.. huh Harrie moest toch eieren hebben?? Nou ja we volgen hem wel. Opeens slaan Harrie en Ron naar rechts zo de speelgoedwinkel in. Meteen richting de playstation spellen en vragen Luca welk spel hij graag zou willen hebben. Luca vind het moeilijk en kan niet echt kiezen maar uiteindelijk twijfelt hij tussen 2 spellen. Harrie pakt ze alle 2 en loopt naar de kassa. Die blik van Luca.. hij was helemaal verbaasd! Superblij ermee want hij wilde niet eens een tasje erom heen maar ze zo vast houden!

Het was weer tijd om in het busje te stappen. We lieten ons weer verassen waar Harrie en Ron naar toe zouden brengen. We kwamen uit in Geleen. We gingen Sushi eten bij de Gouden Lepel. Luca zijn favoriete eten. We werden daar hartelijk ontvangen door de eigenaar. We gingen met z’n alle aan tafel zitten. En lieten ons verassen. Eerst een hele grote schotel met allemaal verschillende sushi. Daar is heerlijk van worden gegeten. Daarna kregen we sashimi van tonijn, zalm en coquille. Toen werden we verrast met garnalen zo groot hadden we ze nog nooit gezien! Luca vond dat het wel tijd werd voor het toetje en heeft dan ook gesmuld van allerlei zoetigheid. Toen we allemaal vol zaten van het heerlijke eten was het tijd om deze fantastische dag af te sluiten en ons weer thuis te laten afzetten. We bedankten Harrie en Ron voor deze onvergetelijke dag en hebben de hele avond nog nagenoten van deze dag. Zelfs nu dat ik dit verslag aan het schrijven ben krijg ik weer kippenvel als ik aan alles terug denk. Luca heeft het er constant over hoe leuk hij het vond. Deze dag heeft zeker een diepe indruk op hem gemaakt en ook op ons als ouders. Positieve energie heeft het ons gegeven en kracht om door te gaan.

Ik wil dan ook Stichting de Knoevel, Harrie en Ron, Van der Valk Maastricht, Team Raceart,Visser Chocolade, pizzeria Da Roberto, Politie Maastricht en restaurant de GoudenLepel willen bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische, onvergetelijke dag die wij nooit zullen vergeten.

Maar vooral Harrie en Ron omdat jullie je inzetten voor zo’n goed doel en dit mogelijk maken voor kinderen die dat heel hard kunnen gebruiken. Jullie zijn echt toppers!

Liefs van Luca, Johan en Janneke

gezellig in de efteling
Knoevele in de Efteling 2021