Dean in de efteling.

Dean in de efteling.

Eindelijk is het zo ver 12 juni is de Knoeveldag van Dean.

Dean ,Rylee en Connor konden er maar slecht van slapen .Want waar zouden we nu heen gaan? Hele theorien werden er op losgelaten.

Volgens Dean gingen we naar de Efteling en volgens Rylee misschien naar Disneyland Parijs en Connor maakte het eigenlijk niet zoveel uit zolang we maar samen waren.

Het is duidelijk we hebben hier van doen met echte pretpark fanaten .Ik denk dat het misschien erfelijk bepaald is want mama vind het net zo leuk als de kids.Een win win situatie dus lol.

Om 7.30 vertrokken we van huis richting het van der Valk hotel in Maastricht want daar hadden we om 8.00 uur afgesproken met Harrie en Ron. We mochten de dag beginnen met een heerlijk ontbijt.Er was zoveel keuze dat we onze ogen uitkeken .Wat is het toch een feest als je als jonge wereldburger zelf je bordje mag vullen met al dat lekkers .Na het eten was het tijd om de spullen even in de auto om te laden.Harrie had meteen het hart van mama gestolen toen hij zei dat papa vandaag niks te zeggen had hihi .We hebben papa eraan herinnerd dat de auto snel geladen moest worden want de kinderen vonden het al spannend genoeg .Eindelijk konden we dan nu echt vertrekken.De weergod van de regen had het vandaag voor het zeggen want er viel me toch een potje regen maar dat mocht de pret niet drukken .We gaan ons toch niet laten kisten door wat druppels regen we hebben wel voor hetere vuren gestaan .Onderweg hadden Rylee en Dean de grootste lol want ze mochten ergens heen en alles was beter dan een dagje school. In het busje werden opeens zakjes snoep tevoorschijn getoverd daar werden wij kids heel erg blij van.

Opeens zien we de bordjes Efteling en yesss we zijn er. De bus word snel geparkeerd en mama rent met de kinderen alvast naar de ingang .Daar is het droog en kunnen we snel de regen poncho,s aan doen.

Nu zijn we er echt klaar voor! Als eerste gaan we naar de top attractie Symbolica .Wat is dat toch mooi zeg. Je stapt echt een andere wereld binnen .De kids wanen zich koning in hun eigen paleis .Onze excuses Harrie en Ron dat jullie in de regen moesten wachten terwijl wij lekker droog stonden.

Aangezien we nog in sprookjes sferen waren werd ter plekke besloten dat we de Droomvlucht ook graag wilden zien .Ook deze attractie is indrukwekkend en zo mooi .Binnen ruikt het naar een bloemetjes, je raakt er meteen in Zenn modus van.

Inmiddels was het rond het middaguur en begonnen sommige buikjes te knorren .We gingen naar het Witte Peerd en daar werden we getrakteerd op een heerlijke luch .De kids gingen aan de Frietjes ,mama nam een lekker kopje soep en papa gaf zich aan een worstenbroodje. Nu het energie level was aangevuld konden we er weer tegen aan .We doken het lavenland in en gingen in de Gondel .Nu konden we het Lavenland van bovenaf bekijken super interessant allemaal en ook heel prettig want wederom zaten we lekker droog .De kinderen wilden hierna door na de show van Raveleijn .Deze top attractie wilden ze niet missen.Harrie en Ron wisten een heel leuk plekje waar we lekker droog en verwarmt naar de show konden kijken .Het was een gezellig overdekt en verwarmd terras waar we goed zicht hadden op de Arena .De show begon en de kinderen keken hun ogen uit. Connor vond het toch wel een beetje gek dat de paarden deken in brand stond maar na een beetje uitleg snapte hij dat het paard het echt niet voelde .Dean maakte ondertussen zijn eigen filmpjes die hij later gaat vloggen .De show was heel leuk en natuurlijk komt het verhaal op het einde allemaal goed.

Vanuit Raveleijn lopen we naar Carnaval Festival.Ron bedankt voor het duwen van Dean! .Super leuk binnen 10 minuten zie je bijna de hele wereld . Al die prachtige poppen het is fantastisch .En je word ook zo lekker vrolijk van dat muziekje wat je in de attractie hoort. Papa is volgens ons bang dat het deuntje van Carnaval Festival in zijn hoofd blijft hangen dus wacht hij geduldig totdat we klaar zijn .Als we buiten komen geeft Harrie mama een cadeautje met de mededeling stop het maar gauw weg het is geheim voor papa .Aangezien papa toch geen facebook heeft willen we jullie bedanken voor de leuke foto,s wat we van jullie hebben ontvangen .What happens in the Efteling stay,s in de Efteling zullen we dan maar zeggen lol. De kinderen zijn er enorm blij mee en ze gaan vast een leuk plekje bedenken om deze herinnering te koesteren.

We hebben nog 1 attractie die hoog op het verlanglijstje staat van Rylee en Dean. Die attractie hebben we bewust bewaard tot het laatste het is namelijk de Pirana de wildwaterbaan. Vol goede moed stapten Dean Rylee en mama in het bootje .En de kids wisten het zeker mama ging deze attractie niet droog verlaten .Dikke pret hadden ze .Het toppunt van lol Lachen gieren brullen en ja hoor de kids hadden gelijk mama was als eerste aan de beurt zeg maar dag tegen je droge kleren!Maar gedeelde smart is halve smart want vrij kort daarna waren ook Dean en Rylee aan de beurt. Het was duidelijk niemand ging deze attractie droog verlaten! Toen we uit de attractie kwamen heeft Rylee even schone kleren aangedaan want een echte dame gaat natuurlijk niet als een verzopen kat in de auto zitten.

Als we bijna bij de uitgang zijn spotten de kinderen de souvenier winkel .Snel zijn ze nog even naar binnen gewipt en hebben daar nog een permanent aandenken meegenomen.Dan is nu toch echt het moment gekomen dat we het park moeten gaan verlaten. We gaan in het busje zitten en worden door onze eigen chauffeur als een Vip weer naar huis gebracht.Onderweg vallen de kinderen in slaap .Zo een dagje moet je natuurlijk ook even verwerken en dat gaat heel goed als je slaapt.

Als we in Maastricht aankomen gaan we met zijn allen naar Les Grands Buffet.En dit restaurant doet zijn naam eer aan. Want overal waar je kijkt staat heerlijk eten. De kinderen weten het al snel en gaan voor de heerlijke pizza. En mama en papa kiezen uit alle andere lekkere dingen .Samen sluiten we met Harrie en Ron deze geweldige af .Rylee slaat haar slag en gaat nog even los bij de desserts .Wat een lekkere dingen allemaal.Dan is het toch echt tijd om te gaan.Sommige oogjes zijn kleiner dan klein en moesten echt naar bed.We verlieten het restaurant en liepen naar het busje terug.Onderweg worden er nog wat Luikse Wafels geregeld zodat de kinderen morgen ook nog even kunnen genieten wat een verwennerij. Ron en Harrie brengen ons terug naar onze auto en dan is toch echt het moment gekomen waarop we afscheid moeten nemen.

Lieve Harrie en Ron bedankt voor deze Knoeveldag .Het was een dag waarop wij als gezin even alles konden vergeten er was alleen plaats voor plezier en lol

Groetjes Dean&Rylee&Connor&Chantal en Guido

Mariam
Knoeveldag van Mirte.