Een knoevel voor lorenzo

Een knoevel voor lorenzo

En wat voor eentje! Niet alleen voor Lorenzo van 9, maar ook voor zijn broer Dylano van 14. Wat was het genieten, 3 dagen Efteling, de PGB-ster Ellen was mee, schitterend zonnig weer, wat een vrolijke onbezorgde dagen hebben we gehad!

Lorenzo heeft het syndroom van Angelman, met de ontwikkelingsachterstand die daarbij hoort, een ernstige stoornis in de expressieve taal, hij kan niet praten, stoornis in het bewegingspatroon en slaapproblemen. Daarnaast heeft hij de nodige allergieën voor voeding, en problemen met reflux. Afgelopen februari is hij geopereerd en sinsdien is hij nog steeds herstellende hiervan.

Het was sowieso al een héle grote verrassing, dat we opgegeven waren bij de knoevel en ook nog eens 3 dagen weg mochten! Extra fijn dat we zelf een huisje konden kiezen, met het oog op Lorenzo’s allergieën dus met keuken, zodat we konden koken. Ook voor zijn broer Dylano was dit een geweldig uitje, 3 dagen Efteling!!

Op woensdag kwamen we aan, we zijn meteen het park in gegaan. Eerst naar het carnaval, want lorenzo is gek op clowntjes. Hij keek zijn ogen uit!! Hij vindt het zo ontzettend leuk!!

Ook het lavenrijk met de lachtrap en de caroussels en de kabelbaan deden we de eerste dag aan, en hij straalde er helemaal van! Daarna zochten we ons huisje op, en wat was dit mooi!! Bijna helemaal Lorenzo-proof, met ook nog een leuk speelparcours voor de deur.

Donderdag mocht Dylano een dagje naar het ruigrijk, aangezien hij het hele jaar door mantelzorg draagt, vonden we dat ook wel dik verdiend! Hij vond het schitterend, python, baron, hij kreeg er geen genoeg van.

Ondertussen gingen wij met lorenzo naar het sprookjesbos, wat was het mooi om te zien hoe hij overal van genoot! Uiteraard gingen we ook weer naar de clowntjes, en met zijn allen durfden we lorenzo mee te nemen in de botsboten, de piranas. Wat vond hij het spannend!

Vrijdag nadat het huisje weer leeg was, zijn we weer met zijn vieren (mama, de 2 jongens en Ellen de PGB-ster) door het park gelopen. Weer naar de clowntjes natuurlijk, en de piranas. Het doolhof nog een keer, een poosje in de speeltuin, nog een rondje op de carrousel en nog een keer met het kabelbaantje. Als afsluiting nog een laatste keer naar de clowntjes, en toen rond 17 uur rustig richting uitgang. Dag dag Efteling, wat was het leuk!

Het was heerlijk om dankzij stichting de knoevel 3 zulke mooie, onbezorgde dagen te kunnen hebben, samen met mijn jongens die allebei op en top genoten hebben! En Ellen, dank je wel voor deze enorme verrassing door ons op te geven voor de Knoevel!

Thijs in de efteling.
finn in zijn nopjes !