Knoevele in de Efteling.

Knoevele in de Efteling.

4 september 2017.

Vandaag is het een bijzondere dag want Jesse word in het zonnetje gezet.

Mama had al tegen Jesse gezegd dat hij vandaag niet naar school hoefde maar dat er vandaag een verrassing ging plaatsvinden. Dit vond hij erg spannend.
Om half 9 sóchtends ging de bel en mama riep dat we naar beneden kwamen.
Mama Jesse en Maddy kwamen de lift uitgelopen en zagen buiten Harrie Ron en Chantal staan. Ron was aan t filmen en er werden fotos gemaakt dit vond jesse en zijn zusje Maddy erg spannend.

De kinderstoel werd in de bus vastgezet en onze reis kon beginnen.

Onderweg naar de “verrassing” werd al aan Jesse gevraagd waar hij graag naar toe wilde gaan en jesse zei Toverland. Zou het dan Toverland worden of iets wat hij nog veel leuker vond??
We hebben heerlijk ontbeten in de bus en na anderhalf uurtje zag mama het bordje Efteling staan… Toen mama het deuntje van joki en jet begon te zingen werd het een beetje duidelijk en begon hij te stralen toen we inderdaad bij de efteling aankwamen.

Als eerste zijn we naar het sprookjesbos gegaan en Jesse en Maddy hadden hun ogen uitgekeken. Maddy vond het in het begin een beetje eng en spannend maar al snel ontdooide ze ook. We hebben allemaal sprookjes gezien en zelfs de sprookjesboom kwamen we tegen. Die vertelde allemaal mooie verhaaltjes en Jesse en Maddy genoten met volle teugen.

Toen we het sprookjesbos uitliepen zijn we naar de droomvlucht gegaan. Wat was dit mooi om te zien, alsof we in een andere wereld zaten. Hierna zijn mama en Jesse in vila volta geweest en het huis maakte naar de mening van Jesse erg veel loepings.
Om 13.00 uur begon de live show van Ravenstijn en ook dit was adembenemend. Jesse vond de echte ridders en paarden heel stoer en vooral het water maakte veel indruk.

Toen de show was afgelopen zijn we lekker wat gaan eten en kregen de kinderen allebei nog een lekker verrassingsei. Hierna gingen we op zoek naar Joki en Jet. Ondanks dat het een maandag na de vakantie was was het toch best nog druk in de Efteling dus moesten we ook hier even wachten tot we aan de beurt waren, maar het wachten was het waard. Eindelijk zagen ze Joki en Jet en wat vonden ze dit leuk. Heerlijk om die gezichtjes te zien genieten.
Ook mama wilde wel eens haar angsten overwinnen en besloot met chantal samen in de Baron 1898 te gaan. Het was een kort maar zeer krachtig ritje en de adrenaline schoot door het lijf wat was dit cool.
Toen we terug naar de kinderen liepen waren Jesse en Maddy spelletjes aan het doen en allebei hadden ze een mooie knuffel en sleutelhanger gewonnen. Vol trots lieten ze dit aan ons zien.

De dag vloog voorbij en het werd langzaam tijd om terug naar de bus te gaan want we gingen ook nog ergens wat eten.
Als verrassing zijn we lekker gaan wokken bij de Gouden Lepel in Geleen en bij aankomst zagen we tot onze verbazing opa oma en tante Ilona ook zitten.
Wat was dit ontzettend leuk en wat hebben wij heerlijk gegeten.
Jesse en Maddy hadden de hele dag geen oog dicht gedaan dus na 19.00 uur begon de moeheid behoorlijk toe te slaan en zaten onze buiken ook goed vol van al dat lekkere eten.

Eenmaal thuis aangekomen kids lekker gedouched en waren ze meteen vertrokken naar dromenland lekker nagenieten van deze mooie onvergetelijk leuke dag!
Wij, mama Jesse en Maddy willen Stichting de Knoevel en Harrie Ron en Chantal dan ook heel erg bedanken dat jullie dit voor ons hebben mogelijk gemaakt.

Wij hebben het onvergetelijk mooie dag gehad. Dankjewel.

Groetjes christel

20170904_092040 kopie IMG_20170904_150921_865 kopie IMG_20170904_151323_272 kopie IMG-20170904-WA0015 kopie

Dagje Efteling op 11 september 2017
EEN GOEDE "INTENSE" SUPER GEWELDIGE DAG!!