EEN GOEDE “INTENSE” SUPER GEWELDIGE DAG!!

EEN GOEDE “INTENSE” SUPER GEWELDIGE DAG!!

Maandag 14 augustus 2017 het was zover Luca’s speciale knoeveldag! Luca wist niet wat ging gebeuren en met het idee dat mama moest gaan werken gingen we in de ochtend naar Maastricht. Bij binnenkomst bij opa en oma ploft Luca op de bank en vraagt aan oma wat gaan we doen! Even later gaat de bel en daar staan Claudia en Henny van stichting de Knoevel. Super dat snoetje van Luca als Claudia en Henny tegen hem zeggen ga je mee vandaag!
Jaa! Zegt ie, hij pakt z’n rugzakje en hij is er klaar voor. Als hij hoort dat mama en Bjorn ook mee mogen is het tijd om te vertrekken.

Op weg naar het ontbijt heeft Luca veel vragen waar gaan we heen, wat gaan we doen! Eerst lekker ontbijten zegt Claudia en daar gaan we naar van der Valk voor een heerlijk ontbijt! Vanaf een afstandje zien we de tafel die speciaal gedekt is voor ons met ballonnen. Alles wat je je kunt wensen is er, eitjes, spek, pannenkoeken, cornflakes, broodjes in alle soorten en maten, fruit, yoghurt het was allemaal even lekker.

Na het ontbijt gingen we op weg maar waarheen nog steeds geen idee. Mama weet jij waar we heen gaan vroeg Luca, maar mama had ook geen idee.
Henny geeft onderweg wat hints, Luca heb je je zwembroek meegenomen? Luca had je bananen meegenomen ze hebben daar haren en ze eten er bananen : ).

Onderweg komen we Bokrijk en het circuit in zolder tegen maar daar gaan we niet heen. Luca is een achtbanenfanaatje en na een tijdje zien we van een afstandje de eerste achtbaan boven de bomen uitsteken. Achtbaan gilt Luca en z’n gezichtje licht op, gaan we daarin!
Ja daar gaan we naartoe, Bobbejaanland.

Eenmaal binnen gingen we met z’n vijfjes op ontdekkingstocht, we zijn begonnen met de Monorail door het park zodat we park goed konden bekijken en Luca kon kiezen wat gaan we doen. We staan te wachten op het treintje maar een plattegrond hadden we nog nergens gezien. Iets verder op staat een gezin met een kaart, Luca zegt ik ga wel vragen waar ze die vandaan hebben. Luca stapt op het gezin af en komt daarna terug, Uhm het lukte niet want het zijn Chinese of Japanse mensen en ik spreek geen chinees haha.

We zijn met het treintje naar de andere kant van het park gegaan en hebben onze ogen uitgekeken naar alle achtbanen en attracties die we onderweg tegen kwamen. In een winkeltje hebben we een plattegrond kunnen halen en het park is verdeeld in 3 categorie├źn attracties, rustig matig en intens! De keuze van Luca natuurlijk intens.

De lucht was strak blauw en het zonnetje scheen dus tijd voor de eerste attractie. Met Henny Claudia Bjorn Mama gaat Luca op weg naar de El RIO, de rivier die niet te temmen valt met draaikolken en gegarandeerd waterpret. Bij de uitgang zien we een soort van waterpistolen waar je de mensen in de attractie extra waterpret kunt bezorgen. Natuurlijk gaan we dit op Luca’s knoeveldag ook uitproberen. Met super teamwerk met Bjorn & Henny schiet Luca raak!
Even de tijd nemen om te lunchen en daarna zijn de achtbanen aan de beurt!
Naga Bay, dreamcatcher en als kers op de taart de Typhoon! Luca genoten maar dan is het tijd om richting Maastricht te gaan.

Op weg naar buiten komen we nog twee balspelen tegen die Luca ook mag proberen. En het was bijna gelukt!
Als eindstop de store waar Luca wat mag uitzoeken, met een nieuwe rugzak, gymtas en niet een maar twee bekers komen we naar buiten.

Onderweg naar Maastricht zegt Henny oma gaat zuurvlees voor ons maken Luca! O prima hoor zegt ie. Eenmaal in Limmel aangekomen is de verrassing voor ons dat we gaan uiteten met z’n allen. Opa en oma stappen in en we rijden naar Hulsberg waar we gaan wokken! Binnen aangekomen was ook Cindy aanwezig, nog een superleuke verrassing voor ons. Bij het kennismakingsgesprek hebben we kunnen aangeven wie belangrijk voor ons is en altijd steun en toeverlaat. En opa, oma & Cindy zijn dat voor ons.
We hebben heerlijk gegeten en zitten kletsen over de dag die we beleefd hebben. Luca’s snoetje straalt van deze superdag elke keer als ie er over verteld. We hebben ook gesnoept van de chocolade fontein. Onze eigen patisseriechef Luca ging met Henny voor ons allemaal stokjes maken met fruit en chocola. Verrukkelijk!

Na een geweldig maar ook vermoeiende dag was het in limmel tijd om afscheid te nemen. Met een dikke knoevel hebben we afscheid genomen en Claudia & Henny bedankt voor de leuke dag.

We hebben hebben allemaal een beetje een vergeet diabetes dag gehad. En de mening van Luca over zijn knoeveldag;
EEN GOEDE “INTENSE” SUPER GEWELDIGE DAG!!

Stichting de Knoevel, Claudia & Henny jullie zijn geweldig dat jullie dit voor speciale kinderen organiseren. Even vergeten ze een dag dat ze “ziek” zijn en zij zijn het middelpunt van de dag. Mijn grote kleine man heeft het geweldig gehad en de herinnering aan deze dag zal hij en wij nooit vergeten. Dikke poen en Knoevel Luca, Mama Monique & Bjorn

IMG_2144 kopie IMG_2150 kopie IMG_2155 kopie IMG_2173 kopie IMG_2188 kopie IMG_20170725_135926 kopie

Knoevele in de Efteling.
Giel naar de Efteling.