Knoeveldag Yoram

Knoeveldag Yoram

Een dag vol verrassingen
Na een telefoontje van een lief persoon krijgen wij te horen dat wij in aanmerking komen voor een knoeveldag. Tijdens een bezoekje van Harrie en Ron heeft Yoram wensen aan mogen geven. Iets waar hij heel graag naar toe zou willen gaan. Yoram wilde graag naar Gaia zoo. Maar wilde ook graag wokken of pizza eten. Wij kregen te horen dat zij ons om half negen komen ophalen en ons de hele dag gaan vergezellen tot ’s avonds. Om half negen ’s avonds worden wij weer thuis gebracht.
Het enige wat wij nu kunnen doen is ons verheugen op de dag die komen gaat!
’s Morgens worden wij om half negen opgehaald door Harrie en Ron. Met een busje gingen wij op weg, maar waar naar toe…. rechts! Met wat grapjes onderweg komen wij aan bij Hotel Van der Valk. Hier worden wij welkom geheten en mogen wij van het uitgebreid ontbijtbuffet gebruik maken. Tijdens het uitzoeken van een lekker ontbijt word Yoram aangesproken door de manager. Hij vind dat Yoram een heel speciaal persoon is en dat iedereen dat hier mag weten! Hij krijgt ballonnen die hij op de tafel mag zetten. Zo kan iedereen zien dat Yoram zo speciaal is!
Tijdens het gezellig ontbijt worden wij vergezeld door twee politieagenten. Zij kennen Harrie en Ron en blijven met hen praten. Na het ontbijt geven de politieagenten aan dat er drie personen mee moeten in de politieauto. Dat worden de mannen!
Nu vertrekken wij naar…. ja dat is nog even de vraag.
Bij de brandweerkazerne stoppen wij en stappen wij uit. Hier worden wij in ontvangst genomen door de brandweermannen. Zij leggen vanalles uit en wij krijgen allemaal een jas. Zo horen wij een beetje erbij. Yoram gaat een brandweerauto in. Zij gaan een stukje rijden. De sirene en zwaailichten gaan aan en ze rijden naar de achterkant van de kazerne. Daar staat een auto waar rook uit komt. Yoram mag als Bevelvoerder de brand blussen. Maar ook zijn broer, Tycho, mag zijn best doen om te blussen. Naderhand geeft Yoram het sein brand meester! De ladderwagen wordt ook in gebruik genomen. Beide jongens helpen de mannen de ladderwagen te bedienen. De jongens en papa gaan met z’n drieën mee de ladder op naar boven hoog in de lucht! Zij vinden dit fantastisch! Daarna gaat Yoram de brandweerwagen in om een rondje te rijden. Met sirene en zwaailicht aan komt de wagen weer terug. Het blijft niet bij een rondje! Eenmaal terug binnen vertellen de brandweermannen over hun dagelijkse activiteiten. Daaropvolgend krijgen Yoram en Tycho andere kleding aan om te passen en te voelen hoe dat is. Dat is ook heel erg stoer! Na een kleine rondleiding in de kazerne krijgen Yoram en Tycho nog cadeautjes, en gaan wij een kopje koffie drinken. Na deze gezellige onderbreking en het uitdelen van de knoevelspeldjes gaan wij weer op weg. Met z’n vieren gaan wij in een brandweerwagen onderweg. De brandweermannen leggen ons vanalles uit over de spullen die in de brandweerauto zitten en waarvoor het dient. Wij gaan verder naar ….. opnieuw een verrassing.
De brandweerwagen zet ons af bij het politiebureau. Wij maken nog even een praatje en een foto en dan de volgende belevenis. De wereld van de politie! De jongens gaan alletwee op een politiemotor zitten. Ook hier gaan heel eventjes de sirenes aan. Dat is toch heel erg hard! Daarna gaan wij het politiebureau binnen net als echte boeven. Wij komen in verschillende kamertjes en worden (gelukkig maar even) in een cel gezet. Daarna krijgen wij een rondleiding en praten nog met andere politieagenten. De jongens krijgen alletwee cadeautjes. Daarna geven Ron en Harrie aan dat wij verder moeten. Maar waar naar toe? Zij zeggen niets…
Na een korte rit stoppen wij in Heer. Wij worden hartelijk ontvangen bij Da Roberto. Roberto legt de jongens uit hoe je het beste een lekkere pizza maakt. Daarna krijgen zij een schort voor en een leuke muts op. Zo zijn ze klaar om te gaan kokkerellen. Ieder maakt zijn eigen pizza klaar. Na een tijdje in de oven rollen de pizza’s uit de oven. Aansnijden en smullen. Wat lekker zeg! Nadat wij met z’n allen de pizza’s en ander lekkers hebben gegeten krijgen Yoram en Tycho een echt dimploma van Roberto. Zij zijn geslaagd! Harrie geeft aan dat wij weer verder gaan. Wij vertrekken op naar de volgende bestemming.
Onderweg valt Yoram in slaap. Het is erg leuk al die verrassingen, maar ook wel vermoeiend!
Na een tijdje onderweg te zijn komen wij aan bij bij Gaia Zoo. Waar Yoram zo graag naar toe wilde gaan. Wij worden eenmaal in het park opgevangen door een verzorger. Wij gaan even naar de stokstaartjes toe. Dat is leuk om naar te kijken. Hier worden wij door een andere verzorger aangesproken. Wij gaan naar de aapjes toe en daar zijn ook Nando’s, zeg maar grote vogels. Zij moeten gevoerd worden. Dit mogen Yoram en Tycho doen. Toch wel groot zo’n vogel. Hierop volgend gaan wij naar andere aapjes toe. Zij zijn toe aan een snack; walnoten. Wij krijgen allemaal een paar walnoten om te gooien naar de apen. Hier zijn ze gek op! Zo leuk om te zien hoe ze dat openmaken en dan lekker smullen. Nu wordt de verzorger afgelost. Wij gaan naar een neushoorn toe, van dichtbij laten zien. Via een deur komen wij bij het verblijf van de neushoorn aan. Een plek waar je als reguliere bezoeker niet mag komen! De verzorger vertelt on alles wat wij willen weten over de neushoorn. Hij is toch best wel groot van zo dichtbij. Hierop volgend worden wij via een groot hek gebracht naar de giraffen. Deze sierlijke, lange beesten zijn niet zo nieuwsgierig. Maar uiteindelijk komen zij een kijkje nemen bij ons. De verzorger geeft een paar lekkere snoepjes. Ook hier krijgen wij uitleg en mogen wij ook in het verblijf van de giraffen kijken. Wat is het hier hoog! Terug buiten zien Tycho en Yoram een tak met verse blaadjes liggen. Beiden geven zij een giraffe wat te eten. Hierop volgend mogen wij nog even een kijkje nemen bij de stokstaartjes. Ook hier is het tijd om de stokstaartjes te voederen. Met z’n vieren gaan wij het verblijf in. De jongens geven de stokstaartjes meelwormen. En dat vinden ze lekker. De verzorgster verstopt wat wormpjes in de grond. Nu moeten ze hun best doen om ze uit te graven. Niet alles mag op, want wij gaan verder naar het volgende verblijf van de stokstaartjes. Ook hier krijgen zij lekkere meelwormen. Nu zijn wij toe aan een korte, rustige onderbreking. Even bijkomen en wat drinken in het restaurant. Daarna is het tijd om te gaan, het park gaat bijna dicht. Wij vertrekken naar de volgende bestemming.
Waar gaan wij nu naar toe? Terug de snelweg op naar Maastricht. Na deze rit komen wij aan in Maastricht bij het Vrijthof. Hier gaan wij naar het restaurant Les Grands Buffet. Eenmaal binnen worden wij naar een tafel gebracht. Hier zitten familie vrienden en bekenden. Wat een verrassing deze mensen hier te zien. Wat een heerlijk, gezellig en warm afscheid.
Wij hebben enorm genoten van deze voor ons zo onvergetelijke en speciale dag.
14695500_1105102939596806_5341963960839902416_n

14907074_1105103039596796_6742590195823411434_n

14915562_1105102926263474_7991681502261196854_n

14938296_1105102986263468_5448558112121443331_n

Jayden en Ciaran bij de Efteling.
Met dean en zijn familie op pad.