Knoeveldag Ivo.

Knoeveldag Ivo.

Het is herfstvakantie en dan het is zover, we vertrekken maandagochtend voor onze knoevel”dag” naar het Eftelingpark. We zullen er 3 dagen en 2 nachtjes zijn. Bij de ingang worden we ontvangen door de Gelaarsde Kat en de fee uit de musical van Pinokkio. Als we bij de bobbaan aankomen vindt Ivo het toch een beetje spannend om erin te gaan. Daarom laten we dit nog als wens over voor misschien de volgende dag. Samen gaan we eerst naar het Carnaval festival zodat we de hele dag kunnen genieten van het deuntje wat in ons hoofd blijft hangen. Papa en broer Ralph gaan nog even in de Vogel Rock voordat we met z’n allen naar de wereld van elfjes, trollen en kabouters, in de droomvlucht gaan. De Baron en python waren nog voor de moedigen onder ons. Na het inchecken zijn we met zijn allen gaan eten in het restaurant van Ravelijn. In het donker door het sprookjesbos op zoek naar het bourgondische restaurant Raveleijn, waar we kip geserveerd krijgen, het lievelingseten van Ivo. Het huisje waar we 2 nachten gaan logeren in Bosrijk vind Ivo helemaal super, samen met zijn broer in een stapelbed, met een slaapmuts van Klaas Vaak.
Na een goede nachtrust, begint onze tweede dag bij de bobbaan en jawel hoor Ivo gaat erin. Daarna samen naar de Fata Morgana, in een bootje door Oosterse sferen. Ivo had er honger van gekregen, dus op naar het poffertjes huis. Na het eten was het tijd voor de show in het kasteel van Raveleijn, een spektakel met roofvogels, paarden en vuurspugende draken. Daarna nog een keer in de bobbaan, want dat vindt Ivo nu fantastisch. Via het sprookjesbos terug naar ons huisje, en lekker eten in het restaurant van Bosrijk, waar Klaas Vaak ook nog even rondliep.
De laatste dag alweer, maar wat genieten we en Ivo vind het super. We beginnen weer bij de bobbaan, daar weten we de weg ondertussen. Tijdens de rit vliegt Ivo zijn muts af, we lachen er enorm om. Ivo gaat er nog een keer in en ziet de muts op de baan liggen, maar de bobslee gaat te hard om hem te pakken. Geen nood we hebben nog een muts. Het is alweer tijd om te eten, en we gaan in Pollekes keuken lekker pannenkoeken eten. Onze laatste dag en knoevel-uitstapje zit er bijna op. We sluiten het af met een bezoek aan de musical van de gelaarsde kat in het Efteling theater.
Wat heeft Ivo genoten en gelachen, en wat was het leuk om met ons gezin in alle rust en tijd van de Efteling te genieten. Heeeel erg bedankt stichting de knoevel!!!!!
eten-raveleijn

muts-kwijt-in-bobbaan

poffertjes

show-raveleijn

slaapmuts-klaas-vaak

Met dean en zijn familie op pad.
Isis in de efteling.