Floor en haar familie geknoeveld.

Floor en haar familie geknoeveld.

De ouders van Floor, een meisje uit Fleur’s klas, hadden ons opgegeven bij stichting de Knoevel.
We werden gebeld door Claudia dat ze langs wilden komen voor een gesprek. Samen met Connie vroegen ze wat Fleur leuk zou vinden om als verwendag te gaan doen.
Fleur kan dat moeilijk zelf aangeven maar samen kwamen we tot een paar dingen die fleur leuk vindt.
Op 29 maart 2016 was de verwendag gepland. Maar omdat er zeer slecht weer gemeld werd, plande Claudia een nieuwe datum met ons. Dat werd 20 april. En wat hadden we prachtig weer. Heerlijk.
Om 8.30 u moesten we klaarstaan en we mochten niet ontbijten. Dat was het enige dat we wisten.
Als verrassing stond oma om 8.15 u aan de deur en ze zei dat ze ook mee mocht. Fleur straalde.
Om 8.30 u kwamen Claudia en Connie met de bus. We laadden de autostoeltjes in en daar gingen we op weg naar ????? we kregen allemaal een ontbijttasje dat rijkelijk gevuld was. Poeh volgens mij dachten ze dat we al dagen niet gegeten hadden : 3 broodjes, een banaan, een koude schoteltje, een twix, een flesje water en een flesje jus d’orange. Superlekker!
We waren nog maar net onderweg toen Connie per ongeluk verklapte dat we naar de efteling gingen. Claudia lag helemaal dubbel. De kinderen hadden t niet gehoord. wij vonden t super. Helaas werd de pret verstoord doordat we in een file terecht kwamen. In eerste instantie dachten we dat t wel zo opgelost zou zijn. Maar toen we op internet keken lazen we dat er een vrachtauto dwars over de weg lag. Er kwam een politieauto langsrijden en Connie vroeg wat er aan de hand was. Toen de agent zei dat dit wel eens heel lang kon gaan duren, legde Connie uit dat we een wensdag hadden en of de agent ons niet kon escorteren om weer snel verder te rijden. Maar dit deden ze helaas niet.
We hebben dus gewoon 3 uur in de file gestaan pfffffffffffffffffffffffffffff. We hebben het maar gezellig gemaakt in de bus en kwamen door mooie dorpjes met echte “VIP-huizen”. Loek en Lars, de broertjes van Fleur hebben nog een dutje gedaan. En we zijn nog gestopt langs de weg bij een fietsenzaak om te gaan plassen.
In plaats van 10.00 u kwamen we dan eindelijk om 13.00 u aan bij de Efteling. Eerst maar ff plassen en toen naar het sprookjesbos. We zagen sneeuwitje en de zeven dwergen, roodkapje en de boze wolf, de waterlelies, het vliegende tapijt, hans en grietje, en nog veel meer. Bij ezeltje strek je mochten fleur loek en lars een muntje ingooien en de ezel poepte er een eftelingdukaat uit. dat vonden loek en lars erg grappig.
Daarna gingen we een winkeltje binnen en zagen Claudia en Connie een mooie prinssessenjurk; een roze die je van 2 kanten kunt dragen (een kant is Assepoester als werkster en de andere kant verandert ze in een mooie prinses). Fleur heeft de jurk gepast en hij paste perfect. Fleur keek in de spiegel en er kwam een hele grote smile op haar gezichtje. Toen Claudia en Connie zeiden dat ze deze jurk mocht hebben, was fleur verbaasd en helemaal blij. Loek en lars mochten ook iets uitzoeken. Zij kregen een mooie boterhammentrommeltje en beker van een draak. Die kunnen ze goed gebruiken als ze naar de basisschool gaan in september.
Helemaal happy gingen we verder. Even een lekker broodje eten en daarna op de carroussel.
Daarna naar Droomvlucht. Wat is dat toch mooi gemaakt met die elfjes. Omdat het niet druk was, gingen we nog een keer. Carnaval munidal is ook hartstikke leuk gemaakt met al die landen.
Toen kwamen we langs de bobsleebaan. Fleur wilde daar wel in. Papa en mama gingen mee en Claudia. En zelfs Loek en Lars stapten in. Tjeeminee wat gaat die hard. Witte snoetjes bij Loek en Lars maar toen de dame van de Efteling zei dat we mochten blijven zitten voor nog een rondje, wilden ze toch nog een tweede keer.
Als laatste naar de Fata Morgana (met een bootje door 1001 nacht). Inmiddels was het alweer half zes. We aten een lekker ijsje . om 18.00 u sluiten de attracties, waarna om 18.15 u de grote watershow begint. Deze kijken we. Wat een prachtige watershow, helemaal op de maat van de muziek en met vuur er tussendoor.
Daarna naar de auto. We hoorden dat er weer een file was bij Born, maar tegen de tijd dat we daar waren was deze gelukkig opgelost. Dus we hebben nu kunnen doorrijden. Om 20.15 u kwamen we aan bij de volgende verrassing ( wel een beetje laat voor de kinderen maar op zo’n verwendag moet dat kunnen). Door de file was alles een heel stuk later geworden.
We arriveerden dus om 20.15 u in Kerkrade bij de Wok. We gingen nog heerlijk wokken!!!
Wat een gigantisch grote wok. Volgens mij hebben ze daar echt alles te eten. De kinderen hebben niet zo heel veel meer gegeten. Oma, papa en mama en Claudia en Connie hebben lekker gesmikkeld. En toen was het tijd om naar huis te gaan. Maar Claudia en Connie hadden nog een laatste verrassing; fleur kreeg een mooi roze tasje en daar zaten kaartjes in voor de prinssesiashow voor het hele gezin en oma. Vandaar dus die mooie prinssessenjurk. Dan kan ze die mooi aan. Wat een verwennerij, we worden er wel een beetje verlegen van.
Superbedankt Claudia, Connie en de organisatie voor de heerlijke verwendag namens Fleur, Loek, Lars, Roland, Jolanda en oma! Jullie hebben ons een onvergetelijke dag bezorgd.

Levi in de Efteling
knoeveldag familie dorregeest